Magyar Evangéliumi Börtönmisszió szolgálata gyülekezetünkben

Magyar Evangéliumi Börtönmisszió szolgálata gyülekezetünkben

Különleges és kedves alkalomra került sor 2015. december 6.-án vasárnap, amikor a Magyar Evangéliumi Börtönmisszió munkatársai és egykori fogvatartottak szolgáltak délután gyülekezetünkben. 

 Gyülekezetünk 1989 évtől kapcsolódott be az országos börtönmisszióba és jelenleg két testvérünk végzi aktívan ezt a szolgálatot. Vendég testvéreink egy része régebb óta szolgál az elítéltek felé, másik része viszont a büntetésük letöltése alatt találkozott a megtérés örömhírével és lett hívővé. Ők letöltött büntetésük után baptista gyülekeztek szolgáló tagjaivá váltak és visszajárva a börtönbe tesznek bizonyságot arról, hogy mit tett életükben Isten. Elmondták, hogy olyan az ő munkájuk, mint amikor a vetőmagot derékig érő gazba vetik. Mégis vannak megtapasztalásaik, hogy nem hiábavaló szolgálat, amit végeznek, hiszen mindig vannak olyanok a fogvatartottak között, akik vágynak a lelki üzenetre és erőforrásra. Hol egy nagyobb csoport előtt, hol két-három elítélttel személyes beszélgetésben sikerül segíteni embertársaik lelki állapotán. A Tököli Fiatalkorúak Börtönét és az ott folyó munkát Surányi Péter mutatta be diakockákkal szemléltetve. Egy másik bizonyságtételben hallhattunk arról, hogy aki ott szolgál, rendszeresen többet kap a szolgálat által, mint amennyit adhat. Megdöbbentő volt hallani a börtönben megtért testvéreink szolgálatát. Volt, aki 17 éves kora óta, ma 56 évesen több időt töltött börtönben, mint szabadlábon. 21 éve tért meg és utolsó 22 évig tartó büntetése után ebben az évben szabadult és folytatja a szabadítás örömhírének továbbadását. Hallhattuk, hogyan pusztítja az Isten nélküli emberéleteket a kábítószer és hogyan dönti romba a bűn rabságában tartva. Egy bizonyságtevő örömmel mondta el hogyan választotta Isten útját az öngyilkosság helyett miután tudomására hozta egy börtönmissziós az igazságot. Az ige hirdetését Fodor Péter teológiai hallgató végezte az Apostolok cselekedetei 3,11-20 igék alapján. Központi gondolatként kiemelve a 19. igeverset: „Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek” Hangsúlyt nyert az üzenetben, hogy ha a bűn megbilincseli az embert hasonlóan, mint az autót a kerékbilincs, de akit Jézus megszabadít az valóban szabad lesz Isten jogos ítélete alól! A bizonyságtételek között vendég testvéreink a gyülekezettel együtt énekelték azokat a jól ismert börtönmissziós énekeket, amelyeket szolgálatuk során szoktak énekelni a fogvatartottak között. Az alkalom végére mindannyian jobban megérthettük mit jelent a délután jelmondata „AZ IGAZ SZABADÍTÓRÓL, VALÓBAN SZABADOK”

Kívánjuk testvéreink számára, legyenek kitartóak szolgálatukban, hogy még sok rabbilincs lehullhasson Jézus Krisztus szabadítása által!

 

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044