Vasárnap délelőtti üzenet!

Vasárnap délelőtti üzenet!

Minden vasárnap kegyelem, amit együtt tölthetünk gyülekezetünkben, testvéri közösségben. Így volt ez 2015. november elsején is, mikor vendégek látogattak el hozzánk. 

 Nagy örömmel köszöntöttük gyülekezetünkben John Standard testvért pringfield-ből Illinois állam, Springfield Bible Church lelkipásztorát, aki igével szolgált és feleségét Gracie-t. Magyar nyelvre fordította testvérünk szavait Bán Attila, aki feleségével együtt Tóalmásról érkezett.

János evangéliuma 4. rész 1-26 verseket olvasta fel alapigeként. Bibliaolvasók számára jól ismert történethez három kérdést kapcsolt testvérünk: Kicsoda Jézus a Messiás? Mit tett Jézus?  Nekem mit kell tennem? Az asszony és Jézus találkoznak a kútnál és az a párbeszéd mely köztük zajlik rávezetett 

bennünket a három kérdésre, való válaszra. Jézus az, aki megmond mindent, aki tud mindent rólunk. A vele való beszélgetésben az asszony felismeri, Ő a próféta, aki örökké tartó élő vizet ad mely örök élet buzgó forrása lehet, és elvezet az üdvösségre a bűnbocsánat által. „Nekem csupán kérni kell” hangzott a harmadik kérdésre a válasz. A bennünk lévő hit felismeri ezt az igazságot, mert Jézus kereszthalála tette lehetővé. Kifizette a váltságdíjat helyettünk ezért ingyen van, nekünk csak el kell fogadni! „Vajon ismerjük-e a három kérdést, és ami ennél is fontosabb, személyes életünkben tudjuk rá a választ”? Kérdezte az igehirdető minden jelenlévőtől. Az igehirdetés után, Horváth Zsolt lelkipásztor röviden összefoglalva a délelőtti üzenet summáját buzdította a gyülekezetet hangos imádságban való válaszadásra.

Köszönjük a tengerentúlról elhozott üzenetet mely ma is időszerű minden ember számára!             

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044