Reformáció emlék istentisztelet

Reformáció emlék istentisztelet

2015. október 25. vasárnap délután imaházunkban együtt a református testvérekkel emlékeztünk és adtunk hálát reformáció ünnepén.

Az istentiszteletet Horváth Zsolt lelkipásztor kezdte meg imádsággal majd közösen énekeltük az "Erős vár a mi Istenünk" kezdetű éneket. Az ige olvasás és hirdetés szolgálatát, Sáska Attila református beosztott lelkész végezte. Zsoltárok 46. rész 1-12-ig felolvasva Isten igéjét, a 11. verset kiemelve. „Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld ”.

Az üzenet központi gondolataként a ma élő keresztyén ember sötétben való tájékozódását emelte ki, mely Jézus Krisztusra kell, hogy figyeljen, mint fényforrásra. Fontos, hogy ma is a külsőségeket lecseréljük a belső tartalomra, ahogyan közel ötszáz évvel ezelőtt is a vallásos megjelenést lecserélték isteni jelenlétre. Legyen ma is fontos életünkben a szemléletváltás okozta eredmény, hogy mit kell tennem Jézus Krisztus szolgálatában? „Változz és Isten szeret, helyett: Isten szeretete megváltoztat!

Mi maradt meg ötszáz év után, van-e teendőnk ma életünket megvizsgálva a reformáció lényegében? Erre a kérdésre felelt az elhangzott költemény és bizonyságtétel is. Naponta szükséges Isten előtt megvizsgálni életünket és kérni, hit által megújító, megelevenítő kegyelmét, hogy folyamatos legyen az Ő megreformáló munkája bennünk. Az istentiszteleten többször szolgált az összevont baptista és református énekkar. Egy református és egy baptista testvér hálaadó imádsága után együtt egy szívvel mondtuk el az Úrtól tanult imádságot befejezésül.

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044