Pedagógusok köszöntése a Baptista Gyülekezetben

Immár ötödik éve annak, hogy pedagógusnap táján, a helyi baptista gyülekezet vendégül látja városunk pedagógusait.

 Úgy érezzük, hogy tartozunk gyermekeink nevelőinek óvodától a gimnáziumig azzal, hogy őszinte köszönetet mondjunk nekik szép, de nehéz munkájukért. A gyülekezetünkben élő szülők nevében szeretnénk elmondani, hogy nagyon hálásak vagyunk azoknak a pedagógusoknak, akik egy újabb esztendőn át vezették gyermekeinket. Nemcsak tanították, hanem nevelték is őket. Nem volt könnyű dolog. „Tanítani könnyű, nevelni nehéz! A tanítóval örökké elégedetlenkedő szülő megérdemelné, hogy legalább egy hétig helyettesítse a pedagógust" – olvastam valahol. Tudom, hogy ezt nem lehet megtenni, de érdemes eljátszani a gondolattal: mi lenne, ha időnként az elégedetlenkedők helyettesítenének. Úgy gondolom, hogy a diákok is jobban értékelnék hivatásos nevelőiket.

-Köszönjük a folyamatos felkészülést a tanítási órákra, az önképzést, a továbbképzéseket.
-Köszönjük a türelmes tanítást. Elmondani valamit újra és újra, amit a diákok nem jegyeztek meg.
-Köszönjük a szabadidő feláldozását.
-Köszönjük a szeretetet.
-Köszönjük a szeretetből fakadó fegyelmezést.

2011 június 11-én furulyazenekar játékával kezdődött az ünnepély. Ezután verseket mondtak gyermekeink, majd az énekkar éneke gyönyörködtette a jelenlevőket. Díszvendégünk professzor dr. Almási Tibor a Baptista Teológiai Akadémia rektora, a rektori konferencia elnökségi tagja, a parlament oktatási bizottságának tagja volt. Előadásával annak adta jelét, hogy a nagy tudás egyszerű, világos, érthető módon is kifejezést nyerhet. A gyülekezet a professzor egyik könyvének dedikált példányával ajándékozta meg a jelenlevő pedagógusok mindegyikét. Mintegy nyolcvanan voltak.
A köszöntések sorát a gyülekezet ifjúsági együttesének ének-zene szolgálata zárta. Az ünnepség után szeretetvendégség következett, amikor fehér asztal mellett kötetlen beszélgetésekben teljesedhetett ki az ünnepi közösség.