Pedagógusok köszöntése a Baptista Gyülekezetben

Immár ötödik éve annak, hogy pedagógusnap táján, a helyi baptista gyülekezet vendégül látja városunk pedagógusait.

 Úgy érezzük, hogy tartozunk gyermekeink nevelőinek óvodától a gimnáziumig azzal, hogy őszinte köszönetet mondjunk nekik szép, de nehéz munkájukért. A gyülekezetünkben élő szülők nevében szeretnénk elmondani, hogy nagyon hálásak vagyunk azoknak a pedagógusoknak, akik egy újabb esztendőn át vezették gyermekeinket. Nemcsak tanították, hanem nevelték is őket. Nem volt könnyű dolog. „Tanítani könnyű, nevelni nehéz! A tanítóval örökké elégedetlenkedő szülő megérdemelné, hogy legalább egy hétig helyettesítse a pedagógust" – olvastam valahol. Tudom, hogy ezt nem lehet megtenni, de érdemes eljátszani a gondolattal: mi lenne, ha időnként az elégedetlenkedők helyettesítenének. Úgy gondolom, hogy a diákok is jobban értékelnék hivatásos nevelőiket.

-Köszönjük a folyamatos felkészülést a tanítási órákra, az önképzést, a továbbképzéseket.
-Köszönjük a türelmes tanítást. Elmondani valamit újra és újra, amit a diákok nem jegyeztek meg.
-Köszönjük a szabadidő feláldozását.
-Köszönjük a szeretetet.
-Köszönjük a szeretetből fakadó fegyelmezést.

2011 június 11-én furulyazenekar játékával kezdődött az ünnepély. Ezután verseket mondtak gyermekeink, majd az énekkar éneke gyönyörködtette a jelenlevőket. Díszvendégünk professzor dr. Almási Tibor a Baptista Teológiai Akadémia rektora, a rektori konferencia elnökségi tagja, a parlament oktatási bizottságának tagja volt. Előadásával annak adta jelét, hogy a nagy tudás egyszerű, világos, érthető módon is kifejezést nyerhet. A gyülekezet a professzor egyik könyvének dedikált példányával ajándékozta meg a jelenlevő pedagógusok mindegyikét. Mintegy nyolcvanan voltak.
A köszöntések sorát a gyülekezet ifjúsági együttesének ének-zene szolgálata zárta. Az ünnepség után szeretetvendégség következett, amikor fehér asztal mellett kötetlen beszélgetésekben teljesedhetett ki az ünnepi közösség.

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044