Örömteli istentisztelet

Örömteli istentisztelet

2013. szeptember 22.-én vasárnap délután két testvérnő bemerítése tette örömtelivé az istentiszteleti alkalmat Ócsán.

Fazakas Anna és Dr. Udvaros Mária tettek bizonyságot Isten és emberek előtt hitükről, és újjászületésük jelképéül merültek alá a hullámsírba.

Anna, hívő szülők gyermekeként jutott el saját bűnei felismerésére és megtapasztalta Isten újjá teremtő munkáját életében. Jól kifejezte átélését a Változás című költemény melyet bizonyságul szavalt az ünneplő gyülekezet előtt.
Mária, Horváth Zsolt lelkipásztorunk édesanyja, családjával került Ócsára. Református vallásúként jutott megtérésre, újjászületésre, és kapta a hit ajándékát. Már régebb óta foglalkoztatta a bemerítés bibliai igazsága, mely Ócsán erősödött igazán fel benne.
Az Ige üzenetét Meláth Attila lelkipásztor hirdette az Apostolok cselekedetei 16,25-34 alapján.
Központi gondolatként hallhattuk, hogy a Krisztushoz tért ember a szorongatott helyzetben is tudja örömmel dicsőíteni Istent, melynek hatása van környezetére.
Szolgálata keretében rövid tanítás hangzott el a bemerítés és kézrátételes imádság gyakorlásának fontosságáról a Szentírás útmutatása alapján.
A bemerítés szolgálatát Horváth Zsolt helyi lelkipásztor végezte és meghatóan mondta Mária bemerítése előtt a medencében állva: „Édesanyám, a te hited vallomására bemerítelek..."
Gyülekezetünk énekkara, férfikara, furulya zenekara és a fiatalokból álló dicsőítő csoport szolgálatai között köszöntések hangzottak el új tagjaink felé.
A gyülekezet nevében gyülekezetvezető testvér, majd a család részéről nagyszülők, szülők mondták el köszöntő szavaikat, akikhez csatlakozott a háziasszonykör és az ifjúság köszöntése.
A záró imádság előtt együtt énekelte a gyülekezet, „Ó, Sion ébredj, töltsd be küldetésed...„ kezdetű éneket.

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044